10 leuke modeweetjes die je nog niet wist over damesmode in Eindhoven

Als je aan damesmode in Eindhoven, wat is dan het eerste wat in je opkomt? Het antwoord is zelfvertrouwen. Wat daarna volgt is gevoel voor stijl. Ook de Women’s Fashion Week Eindhoven getuigt daarvan. Elk seizoen zien we opkomende ontwerpers hun nieuwe collecties met zelfvertrouwen en flair presenteren. Bij elke Women’s Fashion Week is de catwalk gevuld met ideeën die vernieuwend, gedurfd en gewaagd zijn. Van subtiele tinten tot contrasterende prints en silhouetten, deze ontwerpers weten precies hoe wij onze kasten willen zien transformeren. Inspiratie puttend uit de geschiedenis of popcultuur – van de klassieke bohemian gypsetters tot cyberpunk gothic lolita – vrouwenmode in Eindhoven blijft even inspirerend als altijd.

Damesmode Eindhoven

Vrouwen bezitten eigenlijk meer kleding dan mannen.

Dat klopt, dames! Geschat wordt dat vrouwen ongeveer 30% meer kleding bezitten dan mannen. En volgens The Guardian kan dit komen doordat vrouwen vaker winkelen voor speciale gelegenheden – en dus een groter aantal kledingstukken hebben. Dit kan ook betekenen dat vrouwen een breder scala aan maten hebben, en eerder geneigd zijn om een verscheidenheid aan verschillende merken te kopen.

Van mannen daarentegen wordt gedacht dat zij een meer gestroomlijnde garderobe hebben. Dit is logisch als je erover nadenkt; mannen kiezen eerder voor praktische, duurzame kleding voor dagelijks gebruik. Dus als je je afvraagt waarom jouw kledingkast tot de nok toe gevuld is, maar die van je vriend niet, dan weet je nu waarom!

De schoenenverkoop kan tijdens de zomermaanden oplopen tot 50% korting.

Het is geen geheim dat winkeliers tijdens de herfst- en wintermaanden de zomeruitverkoop proberen te stimuleren, om zo de voorraad die ze niet tot het voorjaar in de schappen willen houden te verkopen. Maar dames, wisten jullie dat over de hele wereld de schoenenverkoop piekt in augustus? Dus als je op zoek bent naar een koopje, is dit de maand om je favoriete stijlen in te slaan.

Hetzelfde geldt voor kleding en accessoires, die vaak in augustus worden afgeprijsd om plaats te maken voor het nieuwe seizoen. Dus als je een paar items wilt kopen, let dan op de flash sales en speciale aanbiedingen.

Er is veel aandacht voor plus size mode en diversiteit.

Met de opkomst van sociale media is de mode-industrie gedwongen zich aan te passen en in te spelen op de behoeften van mensen. Als gevolg hiervan is er een enorme focus op plus size mode en een grotere focus op diversiteit in de industrie.

Designer Stella Mc Cartney is hier een lichtend voorbeeld van. Niet alleen doet zij een bewuste poging om modellen van alle vormen, maten en etnische achtergronden in te huren voor haar campagnes, maar zij produceert ook een scala aan plus size kleding.

Modehuizen doen ook hun best om een breder scala aan modellen en influencers in te huren om hun merken en producten te promoten.

Conclusie.

Deze 10 feiten over damesmode in Eindhoven zijn slechts het topje van de ijsberg. Samen laten ze zien dat er veel gebeurt achter de schermen van de mode-industrie. Van de manier waarop we kledingstukken kopen tot de manier waarop we ze consumeren, het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en innovaties. Zo kunnen we blijven bouwen aan duurzame, ethische garderobes die we graag dragen.